Praktyczna patelnia firmy Gerlach

Każdy kucharz wie, że bez odpowiednich sprzętów i przyborów kuchennych nie można dobrze i smacznie gotować. Stare naczynia mogą być szkodliwe dla naszego zdrowia, więc lepiej zainwestować w porządne patelnie i garnki.

Rodzaje patelni firmy Gerlach

patelnia gerlachPewne potrawy wymagają odpowiednich naczyń, gdyż przyrządza się je w specjalny sposób. Jeżeli mamy dzieci, to wiemy jak bardzo uwielbiają naleśniki, które często mamy smażą im na śniadanie. Żeby nie przyklejały się po powierzchni i nie trzeba było używać oleju do ich smażenia, konieczna jest patelnia Gerlach. Jeden z jej rodzajów przeznaczony jest do smażenia naleśników. Jest ona znacznie płytsza i posiada specjalną, śliską powierzchnię nieprzywierającą, więc możemy na niej smażyć bez dodatku oleju. Patelnie z wysokimi brzegami służą do długiego duszenia, a dołączona do nich pokrywka, umożliwia dużo szybsze przygotowywania potrawy, dzięki zamkniętemu obiegowi powietrza. Patelnie firmy Gerlach mogą mieć granitową, ceramiczną, albo teflonową powierzchnię. Ponadto znajdziemy w ofercie patelnie grillowe i popularne woki. Ponadczasową patelnią, która będzie nam służyć przez długie lata jest stalowa, gdyż najlepiej się sprawdza przy długim gotowaniu, czy smażeniu na dużym płomieniu. Istnieje wiele rozmiarów patelni od najmniejszych służących do zrobienia jajecznicy dla jednej osoby, do ponad czterdziesto centymetrowej patelni wykorzystywanej w restauracjach, gdzie trzeba dużo i szybko smażyć. Do każdej patelni przyda się też dopasowana pokrywka.

Oprócz patelni, dobrze jest mieć też rondelki, bo świetnie się sprawdzają do przygotowania sosu, czy deseru na ciepło. Niemiecka firma Gerlach jest od wielu lat znana i ceniona na polskim rynku, a jej produkty są bardzo popularne wśród profesjonalistów.